• Detergenti
  • Applications

Detergenti

Domov    Uporabne možnosti
Zeoliti se uporabljajo pri proizvodnji pralnega prahu s postopkom stolpnega sušenja (zeolit v prahu) in suhega mešanja (zeolitni kompoundi). Za ta proizvodni postopek ponuja družba Silkem kompaktne granulate (premikse) in sušene silikate DRYSIL® različnih nasipnih tež.

Zaradi izjemnih ionsko izmenjevalnih lastnosti in ne obremenjujočega vpliva na ljudi in okolje so zeoliti nepogrešljivi pri proizvodnji pralnih sredstev. Natrijevi kationi v zeolitu se zamenjajo s kalcijevimi in magnezijevimi kationi iz vode in tako zmehčajo vodo, kar zagotavlja optimalno delovanje drugih sestavin. Zaradi svoje izjemno velike zunanje površine lahko zeoliti absorbirajo večje količine sestavin, ki se v tekoči obliki dodajajo pralnemu prahu (tenzidi, dišave, encimi …).

Za uporabo v postopku suhega mešanja pralnih prahov Silkem ponuja zeolitne kompounde, premikse in sušene silikate DRYSIL®. Te proizvode odlikujejo dobra sipkost, majhna vsebnost prašnih delcev in visoka trdnost granul.

Prednost zeolitnih kompoundov je možnost doseganja večje nasipne teže in kompaktnosti detergenta, kar je pogoj za stabilen proizvod po postopku suhega mešanja.

Premiksi lahko poleg nosilcev (zeoliti, silikati ali natrijevi sulfati) vsebujejo še pralno aktivne sestavine v alkalni obliki (maščobne kisline in DBSK), z dodatkom kopolimera se končnemu proizvodu lahko izboljšata kalcijeva in magnezijeva kapaciteta in kompaktnost proizvoda. Silkem ponuja poleg standardnih premiksov tudi različne sestave zgoraj navedenih sestavin (možnost dodajanja neionskih tenzidov, CMC in drugih).

Silkem pod blagovno znamko DRYSIL® ponuja široko paleto sušenih silikatov, ki se uporabljajo kot veziva, builderji in kot sredstva za uravnavanje končne nasipne teže pralnih praškov. Sušenim silikatom DRYSIL® se lahko dodajo pralno aktivne sestavine (npr. DBSK).

Proizvodna skupinaUporabna možnostUčinek
ZeolitiProizvodnja pralnega prahu na stolpnem sušilnikuMehčanje vode - Absorpcija aktivnih sestavin
PremiksiProizvodnja pralnih prahov s suhim mešanjemMehčanje vode - Absorpcija aktivnih sestavin - Uravnavanje nasipne teže
Zeolitni kompoundiProizvodnja pralnih prahov s suhim mešanjemMehčanje vode - Absorpcija aktivnih sestavin - Uravnavanje nasipne teže
Sušeni silikati DRYSIL®Proizvodnja tablet za strojno pomivanje posode - Proizvodnja pralnih prahov s suhim mešanjemUravnavanje nasipne teže - Puferne lastnosti - Inhibitor korozije
40
detergenti
Nazaj na vrh