• Products

Proizvodi

  • Družba Silkem že več kot 25 let aktivno razvija in proizvaja zeolitne proizvode, z njimi sta tudi neposredno povezana nastanek in razvoj družbe. Proizvodnja zeolitov se zaradi intenzivnih razvojnih aktivnosti stalno dopolnjuje z novimi tipi proizvodov, kar omogoča širitev uporabnih možnosti.

  • Natrijeva vodna stekla v tekoči obliki so silikatni materiali, raztopljeni v alkalnih natrijevih lužinah. Imajo lastnosti stekla, hkrati pa so zaradi močne alkalnosti topni v vodi, s katero se mešajo v vseh razmerjih. Proizvajajo se z raztapljanjem kremenčevega peska ali trdnih kristalov vodnega stekla.

  • Proizvodni program Granulati sestavljajo zeolitni kompoundi in premiksi, ki se uporabljajo pri proizvodnji detergentov, ter sušeni silikati DRYSIL®. Za granulate sta značilni dobra sipkost in visoka trdnost granul, kar omogoča njihovo stabilnost pri uporabi v raznih procesih.

  • Na podlagi dolgoletnih letnih izkušenj pri proizvodnji zeolitov je družba Silkem razvila program aktiviranih zeolitov blagovne znamke ASORBIO® in tako vstopila na globalni trg zeolitnih adsorbentov in molekularnih sit. Paleta proizvodov ASORBIO® zajema več vrst aktiviranega zeolitnega prahu (ZAP) in aktivirane zeolitne granulate (ZAG).

  • Kalcinirane glinice SALOX® so aluminijevi oksidi, pridobljeni s kalciniranjem metalurške glinice ali aluminijevega hidroksida. Z natančno vodenim procesom kalcinacije in nadaljnjimi postopki mehanske obdelave Silkem zagotavlja proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov z želenimi značilnostmi.

  • Tabularne glinice ALFA TAB® so aluminijevi oksidi, pridobljeni s sintranjem kalcinirane glinice. Proizvodnja lastne surovinske osnove, natančna kontrola procesnih parametrov in stabilen postopek termične obdelave zagotavljajo proizvodnjo visoko kakovostih proizvodov skladno s potrebami in željami kupcev.

  • Sintrani špineli so kompoziti aluminijevega in magnezijevega oksida v različnih razmerjih. Visoka kakovost proizvodov se zagotavlja z uporabo aluminijevega oksida iz lastne proizvodnje, magnezijevega oksida iz preverjenih virov in natančno kontroliranimi proizvodnimi postopki.

  • Bemiti SIBOM® nastajajo s hidrotermalnim staranjem aluminijevega hidroksida. SIBOM® je popolnoma kristaliničen (99 %) bemit z nizkimi vrednostmi nečistoč. Zaradi majhnosti delcev in edinstvene strukture oksid hidroksida je uporaben v raznih industrijskih panogah.

Nazaj na vrh