• News

Posebna zeolitna molekularna sita

Domov    O nas    Novice

[April 2020] V zadnjih nekaj letih se je na Evropskem trgu toplotnih PVC stabilizatorjev zgodilo veliko sprememb. Do konca leta 2015 so članice ESPA opustile uporabo toplotnih stabilizatorjev na osnovi svinca v vseh njihovih formulacijah, ki se prodajajo na trgu EU-28. Močan javni in regulativni pritisk za zmanjšanje uporabe stabilizatorjev na osnovi težkih kovin (svinca, kadmija in barija) se bo v prihodnjih letih razširil tudi zunaj Evropskih meja.

Silkemovi zeoliti (molekularna sita) so ne-toksični porozni kristalinični alumosilikatni materiali, razviti posebej za uporabo v PVC-formulacijah. Primarna funkcija naših molekularnih sit je nevtralizacija klorovodikove kisline nastale tekom polimerizacije polivinilklorida. Molekularna sita na osnovi zeolita se uporabljajo kot ko-stabilizator s cinkovimi in kalcijevimi spojinami, kot tudi v kombinaciji z organskimi kositrovimi spojinami, za izboljšanje učinkovitosti in zmanjšanje stroškov stabilizacijskega sistema.
 
Glavna prednost PVC toplotni stabilizaciji prilagojenega zeolita je njegova mehanska in kemijska čistost. Naši zeoliti ne vsebujejo vidnih nečistoč (črnih delcev) in delcev večjih od 45 mikrometrov, zato so zelo primerni za vse aplikacije, kjer so površinske napake nezaželene (okenski profili, embalaža, pohištvo, medicinska uporaba, visokotehnološki izdelki…).


Za vse dodatne informacije v zvezi z našimi zeolitnimi molekularnimi siti nas prosim kontaktirajte na tem Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Nazaj na vrh